Tomat- og chorizogalette servert med bulgursalat og urtedressing
30-40

Tomat- og chorizogalette servert med bulgursalat og urtedressing

En rustikk rett med sprø paibunn, smakfull chorizo og saftige tomater.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje

Tomat- og chorizogalette

tomater
Tomater
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
chorizo
Chorizo
100 g
paibunn
Paibunn (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
spinat
Spinat
50 g
agurk
Agurk
½ stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt

Servering

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1240 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 160 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Galettefyll: Skyll og kutt tomatene i båter. Skrell sjalottløken og hvitløken, og kutt dem i tynne skiver.   
  3. Galettebunn: Strø litt hvetemel utover et bakepapir, og kjevle ut paideigen til en stor sirkel. Legg den over på et stekebrett. 
  4. Tomat- og chorizogalette: Smør crème fraîchen utover galettebunnen, men la det være igjen 4–5 cm uten crème fraîchen langs kanten. Fordel tomatene, chorizoen, løken og hvitløken oppå, og drypp litt olivenolje over. Brett kanten inn rundt hele, slik at den dekker litt av fyllet. Pensle kanten med litt olje eller vann, og stek galetten midt i ovnen i 20–30 minutter. 
  5. Bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Skyll spinaten, agurken og persillen. Kutt agurken i små biter, og grovhakk persillen. Vend spinaten, agurken og persillen sammen med den ferdigkokte bulguren. Smak til med olivenolje, salt og pepper. 
  6. Servering: Server urtedressingen til retten. 
  7. Bon appétit!