Provencegrillede kyllinglår med ovnsbakt fennikel og tomat, basilikumrisotto og ruccola
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Provencegrillede kyllinglår med ovnsbakt fennikel og tomat, basilikumrisotto og ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Kyllinglår med fennikel og tomat

fennikel
Fennikel
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
grillede kyllinglår med Provencekrydder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Vann
½ dl

Basilikumrisotto

hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
basilikumolje
Basilikumolje
1 pakke
Vann
5 dl

Servering

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 830 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Kyllinglår med fennikel og tomat: Skyll fennikelen og tomaten. Kutt fennikelen i skiver og tomaten i to. Del kyllinglårene i to i leddet. Ha fennikelskivene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg kyllinglårene og tomaten oppå fennikelen. Ha over ½ dl vann, og bak det hele i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Basilikumrisotto: Kok opp 5 dl vann og buljongen i en kjele. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og risottorisen i omtrent 3 minutter, eller til løken og risen er blank.      
  4. Basilikumrisotto, fortsettesle: Spe risen med den varme buljongen, litt og litt. Når buljongen har kokt inn i risen, tilsettes mer buljong. Rør om av og til. Fortsett slik til all buljongen er kokt inn, eller risen er ferdig. Ta risottoen av varmen, og riv Grana Padano-osten over risottoen. Vend inn basilikumoljen, og smak til med skallet og saften fra sitronen, litt salt og pepper. Ha litt mer vann i risottoen hvis du synes det trengs. 
  5. Servering: Skyll ruccolaen, og topp retten med den ved servering.