Kjøttboller med grønnsaker, servert med tomatbulgur og epletzatziki
15-20

Kjøttboller med grønnsaker, servert med tomatbulgur og epletzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatbulgur med paprika og løk

tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Epletzatziki

grønt eple
Grønt eple
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Grønnsakskjøttboller

kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 787 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm kjøttbollene midt i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.

  1. Bulgur: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha tomatpureén i kjelen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.  
  2. Epletzatziki: Skyll og grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper, og la tzatzikien stå i kjøleskapet frem til servering.   
  3. Tomatbulgur med paprika og løk: Skrell rødløken, og kutt den i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og løken i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn 1 ss smør i bulguren, og bland bulguren sammen med de stekte grønnsakene i en serveringsskål.    
  4. Grønnsakskjøttboller: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
  5. God middag!