Ovnsbakt hyse med squash og tomater i kryddersmørsaus, servert med potetmos
15-20
Glutenfri

Ovnsbakt hyse med squash og tomater i kryddersmørsaus, servert med potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Kryddersmørsaus med tomater

tomat
Tomat
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Ovnsbakt hyse med squash

hysefilet
Hysefilet (Fisk)
325 g
squash
Squash
½ stk

Potetmos

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g

Tilbehør

sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 590 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne retten i dype skåler så det er lettere å få med den digge sausen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kryddersmørsaus med tomater: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Smelt kyddersmøret i en kjele på middels høy varme. Ha i tomaten og hvitløken, og la det surre i smøret i 2–3 minutter, eller til tomaten har begynt å gå litt i oppløsning, og sausen er litt kremet. Tilsett 1 ss soyasaus (se tips). 
  3. Ovnsbakt hyse med squash: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med litt pepper. Fordel sausen fra punkt 2 over fiskestykkene.
  4. Ovnsbakt hyse med squash, fortsettelse: Skyll og kutt squashen i tynne skiver på omtrent 1 mm, og legg squashskivene i taksteinmønster på toppen av fisken og sausen. Krydre squashen med litt salt og pepper, og drypp over litt olje. Stek det hele i ovnen i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  5. Potetmos: Hell potetmosen over i en kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt.
  6. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server dem til retten.