Wrap med daddelglasert svin og frisk kålsalat servert med spicy limemajones
20-30
Laktosefri

Wrap med daddelglasert svin og frisk kålsalat servert med spicy limemajones

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • gluten

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Daddelglasert svin

rødløk
Rødløk
1 stk
lime
Lime
½ stk
strimlet svinekjøtt
Strimlet svinekjøtt
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
daddelchutney
Daddelchutney
½–1 glass
Vann
1 ss

Salat

grønt eple
Grønt eple
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss

Tortilla

Tortillalefser (Hvete, Gluten)
½ -1 pakke

Spicy limemajones

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 862 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan blande sammen kålsalaten og limemajonesen for å få en frisk coleslaw. Lefsene kan fint serveres kalde, hvis man ikke ønsker å skru på stekeovnen for dette punktet.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Daddelglasert svin: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne), og ha det i en liten skål. Del limen i to.
  3. Salat: Skyll og kutt eplet i tynne skiver og legg det i en serveringsbolle. Bland kålsalaten med eplet, og vend inn ½ ss olivenolje, ½ ss eddik og litt salt og pepper. 
  4. Daddelglasert svin, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet og rødløken i 3–4 minutter, eller til kjøttet har fått en stekeskorpe, og krydre med sitruskrydderet. Tilsett daddelchutneyen og rist ut restene i glasset med 1 ss vann og ha det i stekepannen. Smak til med saft fra limen og litt salt og pepper.  
  5. Tortilla: Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 3–4 minutter. 
  6. Spicy limemajones: Bland majonesen i skålen med limeskallet, og smak til med eventuelle rester fra limen, chiliflakene, litt salt og pepper.
  7. God middag!