Ingefærglasert tofu med hvitløksbakte grønnsaker og ris servert med pasjonsfruktdressing
25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Ingefærglasert tofu med hvitløksbakte grønnsaker og ris servert med pasjonsfruktdressing

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • sukker
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • smør
  • salt

Hvitløksbakte grønnsaker

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Ingefærglasert tofu

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts

Pasjonsfruktdressing

lime
Lime
½ stk
pasjonsfrukt
Pasjonsfrukt
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
rød chili
Rød chili
½ stk
Sukker
½ ss

Servering

rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 690 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt av pasjonsfruktdressingen inn med de ferdigbakte grønnsakene. Da er det lurt å justere smaken med litt mer soyasaus.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Hvitløksbakte grønnsaker: Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Del brokkolien i små buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
  3. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Ingefærglasert tofu: Bland ingefærblandingen sammen med 2 ss soyasaus og 1 ts sukker i en skål. Kutt tofuen i terninger og vend den inn i marinaden. La tofuterningene ligge i marinaden i et par minutter. 
  5. Pasjonsfruktdressing: Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og finhakk halvparten av chilien. Del pasjonsfruktene i to, skrap ut innholdet med en teskje, og ha det i en skål. Ha i limeskallet, den finhakkede chilien, halvparten av korianderen, ½ ss sukker og saften fra halvparten av limen, og rør sammen
  6. Ingefærglasert tofu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Stek tofuen sammen med marinaden i 3–4 minutter, til den er gyllen.
  7. Servering: Kutt resten av chilien i tynne ringer og resten av limen i båter. Server pasjonsfruktdressingen og limebåtene til retten, og topp med resten av korianderen og chilien. Vel bekomme!