25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Ingefærglasert tofu med hvitløksbakte grønnsaker og ris servert med pasjonsfruktdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- sukker
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- smør
- salt
Hvitløksbakte grønnsaker
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Ris
Jasminris
135 g
Ingefærglasert tofu
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Tofu (Soya)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Pasjonsfruktdressing
Lime
½ stk
Pasjonsfrukt
1 stk
Koriander
½ bunt
Rød chili
½ stk
Sukker
½ ss
Servering
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 690 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne litt av pasjonsfruktdressingen inn med de ferdigbakte grønnsakene. Da er det lurt å justere smaken med litt mer soyasaus.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Hvitløksbakte grønnsaker: Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Del brokkolien i små buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ingefærglasert tofu: Bland ingefærblandingen sammen med 2 ss soyasaus og 1 ts sukker i en skål. Kutt tofuen i terninger og vend den inn i marinaden. La tofuterningene ligge i marinaden i et par minutter.
- Pasjonsfruktdressing: Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og finhakk halvparten av chilien. Del pasjonsfruktene i to, skrap ut innholdet med en teskje, og ha det i en skål. Ha i limeskallet, den finhakkede chilien, halvparten av korianderen, ½ ss sukker og saften fra halvparten av limen, og rør sammen
- Ingefærglasert tofu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Stek tofuen sammen med marinaden i 3–4 minutter, til den er gyllen.
- Servering: Kutt resten av chilien i tynne ringer og resten av limen i båter. Server pasjonsfruktdressingen og limebåtene til retten, og topp med resten av korianderen og chilien. Vel bekomme!