15-20
Glutenfri
Fiskekaker med krydderstekte poteter og råkost med pære servert med remulade
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- olivenolje
Krydderstekte poteter
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Råkost med pære
Spinat
50 g
Dill
1 bunt
Pære
1 stk
Råkostmiks
150 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Servering
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 669 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spinaten kan stekes sammen med potetene de siste 5 minuttene av steketiden. Fiskekakene kan også stekes i ovnen på brettet med potetene.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Krydderstekte poteter: Skyll potetene og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn sitruskrydderet og litt olje, og stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Råkost med pære: Skyll spinaten, dillen og pæren. Grovhakk dillen og kutt pæren i tynne skiver. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt olivenolje i en bolle. Vend inn spinaten, dillen, pæreskivene og råkostmiksen. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper.
- Servering: Server remuladen til retten. God middag!