Thai rød curry med eggenudler, laks, gulrøtter og pak choy
15-20
Laktosefri

Thai rød curry med eggenudler, laks, gulrøtter og pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt

Thai rød curry

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
gulrot
Gulrot
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
maisstivelse
Maisstivelse
1 ss
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
currypaste
Currypaste
½–1 pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Vann
4 dl
Sukker
½ ts

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 829 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å unngå at laksen går i oppløsning i suppen, kan du steke lakseterningene for seg selv i en stekepanne og servere ved siden av.

  1. Thai rød curry: Del fisken i små terninger, og dryss over litt salt. Skrell gulroten og skyll pak choyen. Kutt gulroten og pak choyen i skiver. Ha 4 vann, 1 ss maisstivelse, grønnsaksbuljongen og kokoskremen i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett ønsket mengde av currypasten. La curryen småkoke i 3–5 minutter, mens du koker nudlene.
  2. Eggnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  3. Thai rød curry, fortsettelse: Ha gulrøttene og pak choyen i kjelen og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Ha så i fisken og ertene, og la fisken trekke under kokepunktet i 2–3 minutter (se tips). Tilsett sesam- og chilisausen det siste minuttet, og smak til med ½ ts sukker og eventuelt mer av currypasten. 
  4. God middag!