Maistortillas med tacokrydret skjørost, mangosalat og syltet granateple servert med limemajones
20-30
Glutenfri
Vegetar

Maistortillas med tacokrydret skjørost, mangosalat og syltet granateple servert med limemajones

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • sukker
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Syltet granateple

granateple
Granateple
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Vann
1 dl
Sukker
1 ss

Mangosalat

mango
Mango
½ stk
lime
Lime
½ stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke

Maistortillas

maistortillaer
Maistortillaer
1 pakke

Tacokrydret skjørost

skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
three spice
Three spice
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Limemajones

lettmajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 650 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fyll en bolle med vann og plukk ut granateplekjernene under vann. Sil av vannet, og vipps, så har du granateplekjerner uten søl. Er mangoen umoden? La den ligge en dag i romtemperatur.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Syltet granateple: Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (se tips). Kok opp 3 ss eddik, 1 dl vann og 1 ss sukker i en liten kjele. Ha i granateplekjernene når syltelaken koker, skru av varmen, og la det trekke i laken frem til servering. 
  3. Mangosalat: Skjær bort skallet og kutt mangoen i terninger. Skyll og finriv skallet fra limen (kun det grønne). Ha kålsalaten i en salatbolle og vend forsiktig inn mangoen. Ha saften fra halvparten av limen i en liten skål sammen med ønsket mengde chiliflak og litt olivenolje og salt. Vend inn limeblandingen i mangosalaten rett før servering. 
  4. Maistortillas: Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering
  5. Tacokrydret skjørost: Smelt 1 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Rør inn three spice krydderet og la det frese i et par minutter. Ha skjørosten i en ildfast form og smør tacosmøret over osten. Bak osten i ovnen i omtrent 4 minutter.
  6. Limemajones: Ha lettmajonesen i en skål og vend inn limeskallet fra steg 3. Smak til med saften fra resten av limen og litt salt og pepper.
  7. Sett sammen maistortillasene etter eget ønske. God middag!