20-30
Glutenfri
Vegetar
Maistortillas med tacokrydret skjørost, mangosalat og syltet granateple servert med limemajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- sukker
- smør
- salt
- pepper
- olivenolje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Syltet granateple
Granateple
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Vann
1 dl
Sukker
1 ss
Mangosalat
Mango
½ stk
Lime
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Chiliflak
½–1 pakke
Maistortillas
Maistortillaer
1 pakke
Tacokrydret skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Limemajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 650 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 90 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fyll en bolle med vann og plukk ut granateplekjernene under vann. Sil av vannet, og vipps, så har du granateplekjerner uten søl. Er mangoen umoden? La den ligge en dag i romtemperatur.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Syltet granateple: Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (se tips). Kok opp 3 ss eddik, 1 dl vann og 1 ss sukker i en liten kjele. Ha i granateplekjernene når syltelaken koker, skru av varmen, og la det trekke i laken frem til servering.
- Mangosalat: Skjær bort skallet og kutt mangoen i terninger. Skyll og finriv skallet fra limen (kun det grønne). Ha kålsalaten i en salatbolle og vend forsiktig inn mangoen. Ha saften fra halvparten av limen i en liten skål sammen med ønsket mengde chiliflak og litt olivenolje og salt. Vend inn limeblandingen i mangosalaten rett før servering.
- Maistortillas: Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering
- Tacokrydret skjørost: Smelt 1 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Rør inn three spice krydderet og la det frese i et par minutter. Ha skjørosten i en ildfast form og smør tacosmøret over osten. Bak osten i ovnen i omtrent 4 minutter.
- Limemajones: Ha lettmajonesen i en skål og vend inn limeskallet fra steg 3. Smak til med saften fra resten av limen og litt salt og pepper.
- Sett sammen maistortillasene etter eget ønske. God middag!