Laksekarbonader med potetbåter, smørdampet spisskål, erter og dilldressing
25-35
Glutenfri

Laksekarbonader med potetbåter, smørdampet spisskål, erter og dilldressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetbåter og gulrot

poteter
Poteter
350 g
gulrot
Gulrot
1 stk

Dilldressing

dill
Dill
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Spisskål og erter

spisskål
Spisskål
½ stk
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
Vann
1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Laksekarbonader

lakseburgere
Lakseburgere (Fisk)
260 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 683 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetbåter og gulrot: Skyll potetene og skrell gulroten. Kutt potetene i båter og gulroten i grove staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.    
  3. Dilldressing: Skyll, tørk og grovhakk dillen. Ha yoghurten i en skål og smak til med remuladen, dillen, litt salt og pepper.  
  4. Spisskål og erter: Kutt kålen i grove strimler. Kok opp 1 dl lettsaltet vann og ½ ss smør i en kjele. Ha kålstrimlene i kjelen og damp under lokk i 2 minutter.     
  5. Laksekarbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek laksekarbonadene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper på begge sider. Skru av varmen på komfyren og la karbonadene hvile i stekepannen i 2 minutter før servering.     
  6. Spisskål og erter, fortsettelse: Vend inn ertene i kålen og damp videre under lokk i 2 minutter.  
  7. Server laksekarbonadene med potetene, gulroten, kålen, ertene og dilldressingen.