20-30
Laktosefri
Vegetar
Eggenudler i kremet massaman currysaus med ingefærstekt tofu, brokkoli og limesyltet gulrot
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
Ingefærstekt tofu og brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Tofu (Soya)
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Limesyltet gulrot
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Eggenudler i kremet currysaus
Massaman currypaste
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Eggenudler (Egg, Hvete)
1 pakke
Sukker
½ ts
Til servering
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 643 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stilken på brokkolien kan skrelles, høvles tynt og blandes inn med gulrøttene!
- Ingefærstekt tofu og brokkoli, forberedelse: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Del tofuen i terninger.
- Limesyltet gulrot: Skrell gulroten og lag lange bånd med en skreller eller mandolin. Ha gulrotbåndene i en skål og vend inn saften fra halve limen og ½ ts sukker.
- Eggenudler i kremet currysaus: Bland currypasten med kokoskremen og ½ ts sukker i en skål. Juster mengden currypaste etter hvor sterkt du ønsker det. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene.
- Ingefærstekt tofu og brokkoli: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene og brokkolien i 3–4 minutter til det får litt stekeskorpe. Krydre med salt. Skru ned varmen og vend inn ingefærblandingen.
- Eggenudler i kremet currysaus, fortsettelse: Vend currykremen inn med de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av nuddelvannet til du får en kremet og passe tykk saus.
- Til servering: Kutt resten av limen i båter. Server de kremede nudlene med den stekte tofuen og brokkolien, og topp med den limesyltede gulroten. Server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!