Eggenudler i kremet massaman currysaus med ingefærstekt tofu, brokkoli og limesyltet gulrot
20-30
Laktosefri
Vegetar

Eggenudler i kremet massaman currysaus med ingefærstekt tofu, brokkoli og limesyltet gulrot

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt

Ingefærstekt tofu og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke

Limesyltet gulrot

gulrot
Gulrot
1 stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
½ ts

Eggenudler i kremet currysaus

massaman currypaste
Massaman currypaste
¼–½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
1 pakke
Sukker
½ ts

Til servering

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 643 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stilken på brokkolien kan skrelles, høvles tynt og blandes inn med gulrøttene!

  1. Ingefærstekt tofu og brokkoli, forberedelse: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Del tofuen i terninger.
  2. Limesyltet gulrot: Skrell gulroten og lag lange bånd med en skreller eller mandolin. Ha gulrotbåndene i en skål og vend inn saften fra halve limen og ½ ts sukker.
  3. Eggenudler i kremet currysaus: Bland currypasten med kokoskremen og ½ ts sukker i en skål. Juster mengden currypaste etter hvor sterkt du ønsker det. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene. 
  4. Ingefærstekt tofu og brokkoli: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene og brokkolien i 3–4 minutter til det får litt stekeskorpe. Krydre med salt. Skru ned varmen og vend inn ingefærblandingen.
  5. Eggenudler i kremet currysaus, fortsettelse: Vend currykremen inn med de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av nuddelvannet til du får en kremet og passe tykk saus. 
  6. Til servering: Kutt resten av limen i båter. Server de kremede nudlene med den stekte tofuen og brokkolien, og topp med den limesyltede gulroten. Server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!