Chorizo- og bønnestuing med basmatiris, yoghurt og persille
15-20
Glutenfri

Chorizo- og bønnestuing med basmatiris, yoghurt og persille

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Chorizo- og bønnestuing

gul løk
Gul løk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
chorizo bbq
Chorizo bbq
200–350 g
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
1 ts

Topping

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
tomat
Tomat
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 968 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mildere smak på gryten, kan du du la være å tilsette den finhakkede ingefærblandingen.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Chorizo- og bønnestuing: Skrell løken, og skyll og rens paprikaen. Finhakk løken og kutt paprikaen i terninger. Ta av skinnet på chorizopølsen, og del den i skiver. Hell av laken og skyll bønnene. 
  3. Chorizo- og bønnestuing, fortsettelse: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 2–3 minutter, til den får litt farge. Tilsett ingefærblandingen, og stek paprikaen og løken i 5–6 minutter, til grønnsakene blir myke. Ha i tomatpurèen og stek videre i 1 minutt. Ha i bønnene, de hakkede tomatene, hønsebuljongen, urtemiksen og 1 ts sukker. Skyll ut tomatboksen med 1 dl vann og hell det i gryten. Kok opp og la det småkoke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.  
  4. Topping: Skyll, tørk og grovhakk bladpersillen. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Bland sammen persillen, tomaten, 1 ss olivenolje, salt og pepper i en skål. Topp retten med toppingen, yoghurten og chiliflakene ved servering.