Hoisinstekt tofu og eggnudler i spicy chili- og peanøttsaus, toppet med vårløk og koriander
20-30
Laktosefri
Vegetar

Hoisinstekt tofu og eggnudler i spicy chili- og peanøttsaus, toppet med vårløk og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • soyasaus
  • sukker
  • olje
  • pastavann
  • salt
  • pepper

Spicy chili- og peanøttsaus

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
2 ts
Olje
3 ss
Pastavann
1 dl

Grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
vårløk
Vårløk
½ pakke

Hoisinstekt tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 739 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Spicy chili- og peanøttsaus: Skrell hvitløksfeddet, og ha det i et litermål sammen med 2 ss eddik, 1 ss soyasaus, 2 ts sukker, chiliflakene, sesamfrøene og peanøttene. Varm opp 3 ss olje i en en liten kjele på middels høy varme, til det begynner å ryke lett. Hell den varme oljen over i litermålet med resten av ingrediensene, og kjør sammen til en jevn saus med en stavmikser. 
  2. Grønnsaker: Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt gulroten og agurken i tynne strimler, og ha det i hver sin serveringsskål. Skyll korianderen og vårløken. Grovhakk korianderen og finsnitt vårløken.
  3. Hoisinstekt tofu: Kutt tofuen i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn hoisinsausen.
  4. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken, men spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene. 
  5. Bland kokevannet du sparte fra nudlene sammen med peanøttsausen, og fordel sausen i skåler. Legg så i nudlene, den stekte tofuen og de strimlede grønnsakene. Topp med korianderen og vårløken. Vend alt sammen ved servering.