Kylling provence i fløtesaus med tomat og estragon servert med ris og frisk fennikelsalat
20-30
Glutenfri

Kylling provence i fløtesaus med tomat og estragon servert med ris og frisk fennikelsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olivenolje
  • pepper
  • olje
  • smør

Kylling i fløtesaus

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
estragon
Estragon
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
grillede kyllinglår med Provencekrydder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Vann
1 dl

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Fennikelsalat

estragon
Estragon
½ bunt
fennikel
Fennikel
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 871 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en mandolin, kan den gjerne brukes til fennikelen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kylling i fløtesaus: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll tomaten, estragonen og sitronen. Kutt tomaten i båter. Finriv skallet fra sitronen (kun det gule). Legg kyllinglårene i en ildfast form.
  3. Kylling i fløtesaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek løken og hvitløken i 1 minutt, til det er blankt. Tilsett buljongen, fløten og 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Ha i den revne osten og tomaten og skru av varmen. Vend inn halvparten av sitronskallet og halvparten av estragonen, og smak til med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen i formen, og bak det hele i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. 
  4. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  5. Fennikelsalat: Finhakk resten av estragonen. Skyll og finsnitt fennikelen (se tips). Ha fennikelen i en bolle sammen med resten av sitronskallet og den finhakkede estragonen. Smak til med saft fra sitronen, olivenolje, og litt salt og pepper. 
  6. Håper det smaker!