Pannestekt sei med pepperonistekte poteter, kokte gulrøtter og ertesaus
15-20
Glutenfri

Pannestekt sei med pepperonistekte poteter, kokte gulrøtter og ertesaus

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Pepperonistekte poteter

pepperoni
Pepperoni
100 g
småpoteter
Småpoteter
300 g

Kokte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Pannestekt sei

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss

Ertesaus

grønne erter
Grønne erter
125 g
Melk (Melk)
1 dl
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 597 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en glattere saus, kan du kjøre ertesausen jevn i en blender.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Pepperonistekte poteter: Kutt pepperoniskivene i strimler, og del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem midt i ovnen i omtrent 15–18 minutter. Bland pepperonien sammen med potetene de siste 5 minuttene av steketiden.
  3. Kokte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok dem i lettsaltet vann 2–3 minutter, til de er møre.
  4. Pannestekt sei: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha ½ ss smør i stekepannen, og øs smøret over fisken mens den steker.
  5. Ertesaus: Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, og tilsett melken, grønnsaksbuljongen og 1 ss smør. Kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt (se tips).
  6. God middag!