Fried rice med prosciutto cotto, egg, erter og chilimajones
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Fried rice med prosciutto cotto, egg, erter og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Fried rice

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spinat
Spinat
50 g
prosciutto cotto
Prosciutto cotto
2 pk
egg
Egg (Egg)
2 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
Soyasaus (Soya)
1–2 ss

Topping

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 689 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimajonesen kan være litt spicy for de minste, så den kan helt fint sløyfes for en mildere rett.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Fried rice: Skrell løken og gulrøttene og skyll spinaten. Kutt skinken i strimler, og kutt løken og gulrøttene i små terninger. Knekk eggene i en bolle og pisk dem sammen med 1–2 ss soyasaus. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i 3–4 minutter, til løken er blank og gulrøttene er myke. Tilsett skinken, ertene og spinaten, og rør om. La det hele steke i omtrent 2 minutter til, og ha det over i en stor serveringsbolle.
  3. Fried rice, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje. Tilsett eggeblandingen, og stek den i omtrent 4 minutter, under omrøring, til den er gjennomstekt. Ha den ferdigkokte risen over i stekepannen med eggene, og stek det hele sammen i omtrent 1 minutt. Bland alt sammen i serveringsbollen, og smak til med litt salt og pepper. 
  4. Topping: Topp fried ricen med chilimajonesen og sesamfrøene etter eget ønske. God middag!