Klassisk cheeseburger servert med smashede poteter
20-30

Klassisk cheeseburger servert med smashede poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Smashede poteter

poteter
Poteter
350 g

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Hamburgerdressing

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomatsalsa
Tomatsalsa
½ pakke
lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke

Cheeseburger

hamburger
Hamburger
2 stk
norvegia
Norvegia (Melk)
1 pakke

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 808 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Smashede poteter: Kutt potetene i to eller fire avhengig av størrelsen, og kok de i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, til de er såvidt møre.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i skiver.
  4. Hamburgedressing: Skrell og finhakk sjalottløken, og rør den sammen med tomatsalsaen og majonesen i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
  5. Smashede poteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Bruk undersiden av en kopp eller en gaffel til å kuse potetene nesten flate. Ringle over litt olje, og stek potetene midt i ovnen i 15 minutter, til de er gylne og litt sprø.
  6. Burgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper, og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Ha burgerne over i en ildfast form, legg på osten, og etterstek de i ovnen i 2–3 minutter, til osten har smeltet.
  7. Hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter sammen med burgerne.
  8. Sett burgerne sammen etter eget ønske. Vel bekomme!