Storfeburger med Grana Padanokrem, bacon- og løkmarmelade, og shoestringfries
30-40

Storfeburger med Grana Padanokrem, bacon- og løkmarmelade, og shoestringfries

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Shoestring fries

poteter
Poteter
350 g

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Grana Padanokrem

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke

Burgere

hamburger
Hamburger
2 stk

Baconmarmelade

gul løk
Gul løk
1 stk
bacon
Bacon
150 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Sukker
½ ts

Brioche hamburgerbrød

hamburgerbrød
Hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 968 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du heller foretrekker det kan du kutte potetene i tykkere staver, for mer klassiske pommes frites.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Shoestring fries: Skyll og kutt potetene i tynne skiver på langs, og deretter i fyrstikktykke staver (se tips). Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 15–20 minutter. Vend på dem halvveis i steketiden så de blir jevnt stekt.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt isbergsalaten i tynne strimler.
  4. Grana Padanokrem: Finriv Grana Padano osten på et rivjern og bland den sammen med aiolien i en skål.
  5. Burgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid. 
  6. Baconmarmelade: Skrell og finhakk løken. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og stek baconet og løken i fettet fra burgerne i 2–3 minutter, til den er gyllent. Ha i ½ ts sukker og balsamicovinaigretten, og la det koke i 2–3 minutter, til væsken koker inn, og det får en marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Brioche hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
  8. Til servering: Sett sammen burgerne med salaten, baconmarmeladen og Grana Padanokremen. Server burgerne med shoestring friesene.