Fiskekaker med krydderbakte gulrøtter, småpoteter og spinat, servert med frisk yoghurt og hasselnøtter
20-30
Glutenfri

Fiskekaker med krydderbakte gulrøtter, småpoteter og spinat, servert med frisk yoghurt og hasselnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hasselnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Krydderbakte gulrøtter, småpoteter og spinat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
småpoteter
Småpoteter
300 g
spinat
Spinat
50 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
honning
Honning
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk

Fiskekaker

rødløk
Rødløk
1 stk
fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
sitron
Sitron
½ stk

Servering

hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
½ pakke
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
basilikumolje
Basilikumolje
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 708 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til yoghurten med basilikumoljen og litt revet sitronskall. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne for ekstra god smak. Skvis litt sitronsaft over løken for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
  2. Krydderbakte gulrøtter, småpoteter og spinatSkrell gulrøttene og skyll potetene og spinaten. Kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper, det tyrkiske krydderet og honningen. Del sitronen og skvis over saften fra halve sitronen. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.     
  3. Fiskekaker: Skrell og kutt løken i ringer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 4 minutter, til den er blank, og ha den over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Ha løken tilbake i stekepannen sammen med fiskekakene de siste to minuttene av steketiden. 
  4. Krydderbakte gulrøtter, småpoteter og spinat, fortsettelse: Vend inn spinaten med potetene og gulrøttene rett før servering.   
  5. Servering: Knus hasselnøttene. Smør yoghurten utover på tallerkener, og fordel gulrøttene, potetene og spinaten over. Drypp litt basilikumolje rundt og dryss hasselnøttene over. Server med fiskekakene og løken. God middag!