Bolognese med linguine og ruccolasalat, toppet med finrevet Grana Padano
15-20
Laktosefri

Bolognese med linguine og ruccolasalat, toppet med finrevet Grana Padano

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • sukker

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Bolognesesaus

gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks

Salat

ruccola
Ruccola
100 g
rødløk
Rødløk
½ stk

Servering

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 788 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 103 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek litt finhakket hvitløk med kjøttdeigen for ekstra smak.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Bolognesesaus: Skrell gulroten, og grovriv den på et rivjern. Skrell og finhakk halve rødløken. Kutt den andre halvparten i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken.
  3. Bolognesesaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og stek den videre i et par minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett den finhakkede løken, gulroten og hvitløken, og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett tomatpurèen, basilikum- og oreganokrydderet, oksebuljongen og de hakkede tomatene. La sausen småkoke i 8–10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
  4. Salat: Skyll ruccolaen, og bland den sammen med resten av rødløken i en serveringsskål. Smak til med litt olivenolje, salt og pepper.
  5. Servering: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og server den til retten.