Limebakt torskefilet med potetpuré, gulrøtter og sopp med ingefær og teriyakismør
35-45

Limebakt torskefilet med potetpuré, gulrøtter og sopp med ingefær og teriyakismør

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1–1½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Gulrøtter og sopp med ingefær

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
minisjampinjong
Minisjampinjong
100 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½-1 pakke

Limebakt torskefilet

lime
Lime
1 stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Teriyakismør

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 591 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Potetpuré: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Gulrøtter og sopp med ingefær: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Fordel gulrøttene og soppen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn ingefærblandingen. Krydre med litt salt, og stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 8 minutter. 
  4. Limebakt torskefilet: Skyll og tørk limen. Ta ut grønnsakene i ovnen, og bland dem godt på stekebrettet. Legg fisken på stekebrettet med grønnsakene, og krydre den med salt og pepper. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) over. Ha fisken og grønnsakene tilbake i ovnen, og stek videre i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
  5. Teriyakismør: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra limen rett før servering. 
  6. Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl av melken, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.  
  7. God middag!