Hvit pizza med norsk brie, pære og honninglasert rødløk, servert med ruccolasalat
20-30
Vegetar

Hvit pizza med norsk brie, pære og honninglasert rødløk, servert med ruccolasalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olivenolje

Pizza

gulbete
Gulbete
1 stk
pære
Pære
1 stk
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
brie
Brie (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Honningglasert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
honning
Honning
1 pakke
sitron
Sitron
1 stk

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 954 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 109 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server eventuelle rester av kryddermiksen til pizzaen.

  1. Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft.
  2. Pizza: Skrell gulbeten og skyll pæren. Kutt gulbeten og pæren i så tynne skiver som mulig, gjerne med en mandolin. Kutt brien i tynne skiver. 
  3. Honningglasert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha rødløken, honningen, saften fra sitronen og litt salt i en kjele på middels varme. Rør om av og til, til resten av retten er ferdig.
  4. Pizza fortsettelse: Fordel pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Smør lettrømmen utover pizzabunnene og krydre med salt og kryddermiksen. Fordel gulbete- og pæreskivene oppå. Stek pizzaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til de har fått litt farge. Topp de ferdigstekte pizzaene med den honningglaserte rødløken og brien.  
  5. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Ha den i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
  6. Håper det smaker!