Bakte beter med frisk reddiksalat, smilende egg og estragonaioli, servert med rustikke multibrød
30-40
Laktosefri
Vegetar

Bakte beter med frisk reddiksalat, smilende egg og estragonaioli, servert med rustikke multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje

Bakte beter

rødbeter
Rødbeter
2 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
4 stk

Estragonaioli

estragon
Estragon
½ bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Frisk salat

reddiker
Reddiker
1 bunt
ruccola
Ruccola
50 g

Til servering

pepperrot
Pepperrot
1 bit
krutonger
Krutonger (Hvete)
1 pakke
estragon
Estragon
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 844 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det kan være lurt å bruke plastikkhansker når du kutter rødbetene, så du unngår at fargen smitter over på hendene.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Bakte beter: Skrell og kutt betene i grove biter. Legg de utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak betene midt i ovnen i 20–30 minutter, eller til de er møre. 
  3. Smilende egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
  4. Estragonaioli: Skyll og finhakk halvparten av estragonen, og bland det med aiolien i en serveringsskål.
  5. Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  6. Frisk reddiksalat: Skyll reddikene og ruccolaen, og kutt reddikene i skiver. Bland reddikene, ruccolaen og litt olivenolje i en serveringsskål.
  7. Bakte beter, fortsettelse: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Ta betene ut av ovnen, og ha de over i en bolle med løken og balsamicovinagretten. Bland godt, og smak til med salt og pepper. 
  8. Servering: Ha betene på et fat, og topp med estragonaiolien, krutongene og resten av estragonbladene. Finriv pepperroten over retten til slutt. Del de bløtkokte eggene i to. Server eggene, salaten og multibrødene til retten.