30-40
Laktosefri
Soyaglaserte kyllingkaker med røstipotet og pakchoy-salat servert med chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- sukker
- vann
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Røstipotet
Poteter
350 g
Gressløk
1 bunt
Smør (Melk)
1 ss
Glaserte kyllingkaker
Kyllingkaker
300 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Vann
½ dl
Pak choy salat
Polkabete
1 stk
Pak choy
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Lime
½ stk
Servering
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 824 kcal
- Fett 56 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg de revne potetene i et rent kjøkkenhåndkle og snurr det sammen. Da er det enklere å klemme ut mye av væsken.
- Røstipotet: Skrell potetene om ønskelig, og grovriv dem. Klem ut mest mulig av væsken og ha de revne potetene i en bolle. Krydre med litt salt og pepper. Skyll og finhakk gressløken, og vend det inn med potetene.
- Glaserte kyllingkaker: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i omtrent 3 minutter, eller til de har fått litt farge. Tilsett soya- og ingefærsausen, ½ ts sukker, ½ dl vann og saft fra limen. Kok opp, skru ned varmen, og la kyllingkakene trekke i sausen i 2–3 minutter, til de er gjennomvarme.
- Røstipotet, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Press de revne potetene til små kaker, og stek dem i omtrent 3 minutter på begge sider, eller til de er gylne og sprø. Ha røstiene over på en tallerken, og hold de varme under litt aluminiumsfolie.
- Pak choy salat: Skrell og del beten i to, og deretter i tynne skiver. Kutt pak choyen i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i strimler. Bland beten og pak choyen og ha over litt olivenolje, saft fra limen, og krydre med litt salt og pepper. Topp salaten med sesamfrøene.
- Servering: Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server limebåtene og chilimajonesen til retten.