Soyaglaserte kyllingkaker med røstipotet og pakchoy-salat servert med chilimajones
30-40
Laktosefri

Soyaglaserte kyllingkaker med røstipotet og pakchoy-salat servert med chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Røstipotet

poteter
Poteter
350 g
gressløk
Gressløk
1 bunt
Smør (Melk)
1 ss

Glaserte kyllingkaker

kyllingkaker
Kyllingkaker
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Vann
½ dl

Pak choy salat

polkabete
Polkabete
1 stk
pak choy
Pak choy
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Servering

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 824 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg de revne potetene i et rent kjøkkenhåndkle og snurr det sammen. Da er det enklere å klemme ut mye av væsken.

  1. Røstipotet: Skrell potetene om ønskelig, og grovriv dem. Klem ut mest mulig av væsken og ha de revne potetene i en bolle. Krydre med litt salt og pepper. Skyll og finhakk gressløken, og vend det inn med potetene. 
  2. Glaserte kyllingkaker: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i omtrent 3 minutter, eller til de har fått litt farge. Tilsett soya- og ingefærsausen, ½ ts sukker, ½ dl vann og saft fra limen. Kok opp, skru ned varmen, og la kyllingkakene trekke i sausen i 2–3 minutter, til de er gjennomvarme. 
  3. Røstipotet, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Press de revne potetene til små kaker, og stek dem i omtrent 3 minutter på begge sider, eller til de er gylne og sprø. Ha røstiene over på en tallerken, og hold de varme under litt aluminiumsfolie. 
  4. Pak choy salat: Skrell og del beten i to, og deretter i tynne skiver. Kutt pak choyen i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i strimler. Bland beten og pak choyen og ha over litt olivenolje, saft fra limen, og krydre med litt salt og pepper. Topp salaten med sesamfrøene. 
  5. Servering: Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server limebåtene og chilimajonesen til retten.