Kylling i kormasaus med blomkål, spinat og crème fraiche, servert med basmatiris
15-20
Glutenfri

Kylling i kormasaus med blomkål, spinat og crème fraiche, servert med basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Kylling

Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Grønnsaker i kormasaus

blomkål
Blomkål
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 818 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i kormasausen, kan de stekes for seg, og serveres ved siden av.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Kylling: Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kyllingen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
  3. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Grønnsaker i kormasaus: Del blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 3–4 minutter, til den har fått litt farge. Vend inn kormapasten, crème fraichen, 1 dl vann og hønsebuljongen. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke under lokk i 2–3 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden.
  5. Kylling, fortsettelse: Ha sjyen fra kyllingformen i kormasausen, og skjær kyllingen i skiver før servering.