Bulgogi av vegetardeig servert i hjertesalat med spicy råkost, vårløk og jasminris
20-30
Laktosefri
Vegetar

Bulgogi av vegetardeig servert i hjertesalat med spicy råkost, vårløk og jasminris

Taco på koreansk vis, med vegetardeig og en spicy råkost med sriracha i sprø hjertesalat. Spennende smaker for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Spicy råkost

gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
lime
Lime
½ stk
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
Olivenolje
1 ss

Bulgogi

ingefær
Ingefær
½–1 bit
favarittdeig
Favarittdeig (Bygg, Havre)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g

Tilbehør

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 720 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 93 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en teskje til å skrelle ingefæren, da blir det mindre matsvinn.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.  
  2. Spicy råkost: Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt agurken og gulroten i tynne skiver, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn saften fra halve limen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og Sriracha-sausen.   
  3. Bulgogi: Skrell og riv ingefæren på den fine siden av et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetardeigen i 3–4 minutter. Hakk den opp i mindre stykker. Tilsett ingefæren og stek videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Ha i teriyakisausen, og la bulgogien stå på lav varme frem til servering. 
  4. Tilbehør: Kutt endene av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk bladene lett med litt kjøkkenpapir. Fordel salatbladene utover et serveringsfat som små «skåler». Skyll vårløken og korianderen i kaldt vann. Grovhakk vårløken og korianderen, og kutt resten av limen i båter. Fyll «salatskålene» med risen og bulgogien. Topp med råkostsalaten, vårløken og korianderen, og server limebåtene ved siden av.