Soya- og ingefærstekte eggenudler med spicy peanøtt- og koriandersalat og smilende egg
20-30
Laktosefri
Vegetar

Soya- og ingefærstekte eggenudler med spicy peanøtt- og koriandersalat og smilende egg

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
4 stk

Soya- og ingefærstekte eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Friske grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
kinakål og grønne bønner
Kinakål og grønne bønner
250 g

Spicy peanøtt- og koriandersalat

koriander
Koriander
1 bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 842 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner de kokte eggene i litt soyasaus en stund før servering for ekstra farge og smak.

  1. Smilende egg: Kok opp en kjele med vann til koking av eggene. Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del dem rett før servering (se tips). 
  2. Soya- og ingefærstekte eggenudler: Kok nudlene som anvist på pakken. 
  3. Friske grønnsaker: Skyll og rens paprikaen og vårløken. Kutt paprikaen i strimler og grovhakk vårløken. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek paprikaen, vårløken og kinakålblandingen i omtrent 2 minutter under omrøring. Krydre grønnsakene med litt salt, og ha de over på en tallerken.  
  4. Soya- og ingefærstekte eggenudler, fortsettelse: Sil vannet fra de kokte nudlene, og la de dampe fra seg i 2 minutter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme og ha i ingefærblandingen og nudlene. Stek nudlene under omrøring i 1 minutt. Tilsett soya- og ingefærsausen og stek videre under omrøring i omtrent 2 minutter, eller til sausen har trukket godt inn i nudlene. Vend inn de stekte grønnsakene.
  5. Spicy peanøtt- og koriandersalat: Skyll og tørk korianderen. Riv korianderen grovt oppi en bolle og vend inn peanøttene, chiliflakene, 1 ss olje og litt limesaft. Del resten av limen i båter.  
  6. Server nudlene og grønnsakene med de smilende eggene, koriandersalaten og limebåtene.