Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med eple og frisk reddiksalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med eple og frisk reddiksalat

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetsalat med eple

poteter
Poteter
350 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke

Balsamicobakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss

Helstekt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Frisk reddiksalat

reddiker
Reddiker
½-1 pakke
ruccola
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 659 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetsalat med eple: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Balsamicobakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  4. Helstekt svinefilet: Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 3–4 minutter, til det er godt brunet. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt (se tips). La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.  
  5. Frisk reddiksalat: Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen og 1 ss olivenolje i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.  
  6. Potetsalat med eple, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i en bolle. Skyll eplet og kutt det i små terninger, og ha dem i bollen. Vend inn lettmajonesen, og krydre med litt salt og ønsket mengde av kryddermiksen.
  7. God middag!