Pannestekt lyrfilet med bakte timian- og hvitløkspoteter, gulrøtter og smørsaus
15-20
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med bakte timian- og hvitløkspoteter, gulrøtter og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte poteter og gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 610 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle oppskriften kan fisken bakes oppå grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Bakte poteter og gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Kutt potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter eller til gulrøttene er møre og potetene er gjennomvarme.  
  3. Smørsaus: Legg posen med sausen i en kjele med vann. Kok opp, og la sausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.  
  5. Vel bekomme!