Hamburger i briochebun, med syrlig kålsalat, maiskrem og knuste sprø poteter
30-40

Hamburger i briochebun, med syrlig kålsalat, maiskrem og knuste sprø poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Poteter

poteter
Poteter
350 g
meksikansk grillkrydder
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
½–1 pakke

Maiskrem

mais
Mais
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Kålsalat

gulrot
Gulrot
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
½ ts

Burgerbrød og burger

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
klassisk hamburger
Klassisk hamburger
280 g

Tilbehør

rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 781 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare litt tid, kan potetene kuttes i båter fra rå tilstand, og bakes i ovnen. Hamburgerbrødene kan også varmes i ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Poteter: Kutt potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. 
  3. Maiskrem: Sil maiskornene, og ha dem i en kjele sammen med ½ dl melk og 1 ss smør. Kok opp, og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Maiskremen kan serveres kald, eller holdes varm i kjelen på lav varme frem til servering. 
  4. Kålsalat: Skrell og grovriv gulroten. Bland gulroten og kålsalaten i en bolle, og vend inn ½ ss eddik, ½ ts sukker, og litt salt og pepper.
  5. Poteter, fortsettelse: Ha de ferdikokte potetene utover et stekebrett med bakepapir. Knus potetene med en gaffel eller undersiden av et glass. Ha over litt olje, salt og pepper, og krydre med det meksikanske grillkrydderet. Stek potetene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø.
  6. Burgerbrød og burger: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Del burgerbrødene på midten og stek dem i tørr stekepanne med innsidene ned, til de har fått en gyllen farge. Legg brødene til side. Ha litt olje i stekepannen, og stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de har fått en stekeskorpe. Krydre med salt og pepper, og la burgerne hvile et par minutter.
  7. Tilbehør: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha grønnsakene på et lite fat. 
  8. Sett burgerne sammen etter eget ønske, prøv gjerne maiskremen inni. Server potetene ved siden av. Vel bekomme!