Granatepletabbouleh med falafler, ovnsbakte blomkålbåter og tyrkisk krydderyoghurt
20-30
Vegetar

Granatepletabbouleh med falafler, ovnsbakte blomkålbåter og tyrkisk krydderyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte blomkålbåter

blomkål
Blomkål
½ stk
persillade
Persillade (Sulfitt)
2 pakke

Tyrkisk krydderyoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Couscous

fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
½ pakke

Granatepletabbouleh

vårløk
Vårløk
½ pakke
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
granateple
Granateple
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 620 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp blomkålbåtene med litt av granateplekjernene og den finhakkede persillen for et ekstra innbydende resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte blomkålbåter: Kutt blomkålen i to, og så i tynne båter ut fra stilkfestet. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og persilladen. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter.
  3. Tyrkisk krydderyoghurt: Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
  4. Couscous: Tilbered halvparten av pakken med couscous som anvist på pakken.
  5. GranatepletabboulehSkyll og del vårløken i tynne skiver. Skyll og finhakk persillen. Del granateplet i to, og bank eller plukk ut granateplekjernene i en skål. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen den ferdigkokte couscousen, vårløken, persillen, granateplekjernene og eplet i en salatbolle. Smak til med 1 ss olivenolje, saften fra halve sitronen, litt salt og pepper.
  6. FalaflerVarm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
  7. God middag!