Ovnsbakt laks med grovknuste poteter, spisskål og gulrøtter, servert med salsa verde og sitron
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt laks med grovknuste poteter, spisskål og gulrøtter, servert med salsa verde og sitron

Salsa verde og fisk er en god kombinasjon, og servert med ovnsbakt spisskål, er dette en smakfull og frisk middag.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Grovknuste poteter

poteter
Poteter
350 g
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke

Ovnsbakte grønnsaker og laks

spisskål
Spisskål
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
salsa verde
Salsa verde
1 pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 679 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server salsa verden ved siden. Den kan være litt sterk for de aller minste.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Grovknuste poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn litt olivenolje, og smak til med salt og ønsket mengde av det meksikanske grillkrydderet.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll spisskålen, og skrell gulrøttene. Kutt spisskålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. 
  4. Ovnsbakt laks: Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3. Krydre fisken med salt, og fordel salsa verden på hvert av fiskestykkene. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren (se tips). Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.