Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Tomatsuppe
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Gul paprika
1 stk
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 dl
Kokte egg
Egg (Egg)
2 stk
Salsicciaboller
Salsicciadeig
300 g
Brød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 805 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre suppeskålene til de voksne med litt chiliflak for en spicy vri.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Tomatsuppe: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2–3 minutter. Ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La suppen koke på middels varme i omtrent 10 minutter.
- Kokte egg: Kok eggene i en liten kjele i 7–9 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann. Skrell og kutt dem i båter.
- Salsicciaboller: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Åpne enden på salsicciapakken, og klem ut små kjøttboller i stekepannen. Stek bollene i 3–4 minutter, til de er gylne.
- Tomatsuppe med salsicciaboller: Kutt paprikaen i terninger. Rør inn crème fraîchen i tomatsuppen, og vend inn salsicciabollene og paprikaen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og kjøttbollene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.
- Brød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Tilbehør: Skyll og grovhakk persillen. Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering, og server multibrødene og persillen til retten.