15-20
Lun risonisalat med ovnsbakte cherrytomater og asparges, kremet pestodressing og sprøstekt bacon
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- mandler,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Ovnsbakte cherrytomater og asparges
Cherrytomater
250 g
Asparges
100 g
Risoni
Risoni (Hvete)
150 g
Sprøstekt bacon
Bacon
150 g
Kremet pestodressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Paprikapesto (Mandler, Cashewnøtter, Melk)
½–1 glass
Vann
1–2 ss
Ruccolasalat
Ruccola
50 g
Tilbehør
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 755 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke aspargesene. Bare legg dem i kokevannet sammen med risonien når det gjenstår 2–3 minutter av risoniens koketid.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte cherrytomater og asparges: Skyll og kutt cherrytomatene i to. Fjern den nederste delen av aspargesene, og del hver asparges i fire. Fordel tomatene og aspargesene utover en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter (se tips).
- Risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken.
- Sprøstekt bacon: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til de er gylne og sprø.
- Kremet pestodressing: Bland rømmen og pestoen sammen i en skål, og juster tykkelsen med 1–2 ss vann, til pestodressingen har ønsket konsistens.
- Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Ha den i en salatbolle, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
- Servering: Fordel den ferdigkokte risonien utover et stort fat. Legg ruccolasalaten over, og topp med cherrytomatene og aspargesen. Topp med pestodressingen, baconet og Grande Premium-osten.