Lun risonisalat med ovnsbakte cherrytomater og asparges, kremet pestodressing og sprøstekt bacon
15-20

Lun risonisalat med ovnsbakte cherrytomater og asparges, kremet pestodressing og sprøstekt bacon

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • mandler,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte cherrytomater og asparges

cherrytomater
Cherrytomater
250 g
asparges
Asparges
100 g

Risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g

Sprøstekt bacon

bacon
Bacon
150 g

Kremet pestodressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
paprikapesto
Paprikapesto (Mandler, Cashewnøtter, Melk)
½–1 glass
Vann
1–2 ss

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g

Tilbehør

revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 755 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også koke aspargesene. Bare legg dem i kokevannet sammen med risonien når det gjenstår 2–3 minutter av risoniens koketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte cherrytomater og asparges: Skyll og kutt cherrytomatene i to. Fjern den nederste delen av aspargesene, og del hver asparges i fire. Fordel tomatene og aspargesene utover en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter (se tips).
  3. Risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken.
  4. Sprøstekt bacon: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til de er gylne og sprø. 
  5. Kremet pestodressing: Bland rømmen og pestoen sammen i en skål, og juster tykkelsen med 1–2 ss vann, til pestodressingen har ønsket konsistens.
  6. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Ha den i en salatbolle, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
  7. Servering: Fordel den ferdigkokte risonien utover et stort fat. Legg ruccolasalaten over, og topp med cherrytomatene og aspargesen. Topp med pestodressingen, baconet og Grande Premium-osten.