15-20
Glutenfri
Kjøtt- og grønnsaksboller i paprikasaus med asparges og potetmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Kjøttboller i paprikasaus
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Paprikasaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Asparges
Asparges
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 770 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å gjøre sausen mer barnevennlig, kan du kjøre sausen jevn med en stavmikser før du har kjøttbollene tilbake i stekepannen.
- Potetmos: Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Kjøttboller i paprikasaus: Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler.
- Kjøttboller i paprikasaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gyllne, og ha kjøttbollene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett paprikasausen, og kok opp (se tips). Ha kjøttbollene tilbake i stekepannen.
- Asparges: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt av den nederste delen av aspargesene, og kok dem i 2–3 minutter, til de er såvidt møre, men med litt tyggemotstand.
- Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en skål, og smak til med litt salt.
- God middag!