20-30
Laktosefri
Vegetar
Kokosgryte med rød curry, søtpotet, kikerter og koriander, servert med jasminris og multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- rug
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Kokosgryte med rød curry
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Rød currypaste
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
2–3 dl
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Topping
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Koriander
1 bunt
Grønt eple
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 838 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 141 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss over gryten ved servering.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kokosgryte med rød curry, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern.
- Kokosgryte med rød curry: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1–2 ss av currypasten og ½ ss hvetemel, og stek videre under omrøring, i omtrent 1 minutt.
- Kokosgryte med rød curry, fortsettelse: Rør inn kokoskremen, 2 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det hele småkoke på middels varme i omtrent 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomkokt. Rør inn litt vann hvis gryten blir for tykk. Tilsett kikertene når det gjenstår 5 minutter av grytens koketid. Smak til med salt, pepper, skallet og saften fra limen, og eventuelt mer av currypasten.
- Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Topping: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt. Legg sesamfrøene over på en tallerken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og kutt eplet i små terninger. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen.