Krydderstekt svinenakke med gulrøtter og sommerkål, gressløkpoteter og bearnaisesaus
20-30

Krydderstekt svinenakke med gulrøtter og sommerkål, gressløkpoteter og bearnaisesaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Gressløkpoteter

poteter
Poteter
350 g
gressløk
Gressløk
½ bunt
Smør (Melk)
½ ss

Gulrøtter og sommerkål

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sommerkål
Sommerkål
½ stk
Vann
1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Krydderstekt svinenakke

svinenakke i skiver
Svinenakke i skiver
300 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke

Bearnaisesaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 766 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan grilles! Kutt kålen i båter. Pensle kjøttet og kålbåtene med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.

  1. Gressløkpoteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
  2. Gulrøtter og sommerkål: Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll og kutt kålen i grove strimler. Ha gulrotstavene i en kjele med 1 dl vann, og legg kålstrimlene oppå. Damp grønnsakene under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør. Krydre med litt salt og pepper.      
  3. Krydderstekt svinenakke: Varm opp en stekepanne eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med krydderblandingen mot slutten av steketiden.  
  4. Bearnaisesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. Gressløkpoteter: Skyll og finhakk gressløken. Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Vend inn gressløken og ½ ss smør sammen med potetene.   
  6. God middag!