Kinesisk svinekjakewok med purre, kål og peanøtter, servert med svart ris
20-30
Laktosefri

Kinesisk svinekjakewok med purre, kål og peanøtter, servert med svart ris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g
Vann
1 l

Kinesisk svinekjakewok

gulrot
Gulrot
1 stk
purre
Purre
1 stk
hodekål
Hodekål
200 g
svinekjaker
Svinekjaker
350 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1–2 ss

Til servering

peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 710 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett chilisaus eller fersk chili for mer hete.

  1. Svart ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil vannet av den ferdigkokte risen, og la den dampe av seg i 5 minutter før servering.
  2. Kinesisk svinekjakewok, forberedelse: Skrell og kutt gulroten i strimler. Del purren i to på langs, skyll den nøye for jord, og kutt den i strimler. Skyll og kutt hodekålen i strimler. Skjær eller riv kjøttet i mindre biter. 
  3. Kinesisk svinekjakewok: Ha kjøttet, kraften fra pakken og den kinesiske wok- og dippsausen over i en liten kjele. Varm det hele opp på middels varme i omtrent 5 minutter.
  4. Kinesisk wok med svinekjake, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i 3–4 minutter. Ta pannen av varmen, tilsett kjøttet, og vend inn 1–2 ss soyasaus.  
  5. Servering: Topp woken med peanøttene, og server sausen fra kjelen til retten.