Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt rødbete, potetmos og sennep- og dilldressing
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt rødbete, potetmos og sennep- og dilldressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør

Ovnsbakt rødbete

rødbete
Rødbete
1 stk

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Agurksalat

rødløk
Rødløk
½ stk
agurk
Agurk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Sukker
1 ss

Sennep- og dilldressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Pannestekte fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 797 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulbetebåtene de siste 10 minuttene av båtenes steketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt rødbete: Skrell og kutt rødbeten i båter. Fordel rødbeten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  3. Potetmos: Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Agurksalat: Skrell løken. Kutt løken og agurken i tynne skiver. Bland sammen løken, agurken, 1½ ss eddik, 1 ss sukker og litt salt i en skål.
  5. Sennep- og dilldressing: Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
  6. Pannestekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
  7. Nyt måltidet!