Hjemmelaget tomatsuppe med salsicciaboller, egg og varme brød
30-40

Hjemmelaget tomatsuppe med salsicciaboller, egg og varme brød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatsuppe

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
gul paprika
Gul paprika
1 stk
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 dl

Kokte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Salsicciaboller

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Brød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 805 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre suppeskålene til de voksne med litt chiliflak for en spicy vri.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Tomatsuppe: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2–3 minutter. Ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La suppen koke på middels varme i omtrent 10 minutter. 
  3. Kokte egg: Kok eggene i en liten kjele i 7–9 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann. Skrell og kutt dem i båter. 
  4. Salsicciaboller: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Åpne enden på salsicciapakken, og klem ut små kjøttboller i stekepannen. Stek bollene i 3–4 minutter, til de er gylne.
  5. Tomatsuppe med salsicciaboller: Kutt paprikaen i terninger. Rør inn crème fraîchen i tomatsuppen, og vend inn salsicciabollene og paprikaen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og kjøttbollene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. 
  6. Brød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  7. Tilbehør: Skyll og grovhakk persillen. Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering, og server multibrødene og persillen til retten.