Laksepoke med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing
15-20
Laktosefri

Laksepoke med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ponzumarinert laks

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Topping

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
syltet ingefær
Syltet ingefær
1 pakke

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 964 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Ponzumarinert laks: Bland sammen ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær laksen i mellomstore terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzu- og teriyakisausen. 
  3. Topping: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
  4. Servering: Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, edamamebønnene og den revne gulroten over. Topp retten med ingefæren, resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.