Bakt laksefilet med småpoteter, eplesalsa og stekt sommerkål med reddiker
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Bakt laksefilet med småpoteter, eplesalsa og stekt sommerkål med reddiker

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Eplesalsa

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
lime
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss

Bakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Stekt sommerkål med reddiker

sommerkål
Sommerkål
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 565 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 34 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er det fint vær? Tilbered laksen, kålen og potetene på grillen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Småpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter til de er gjennomkokte.
  3. Eplesalsa: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland løken og eplet sammen i en serveringsskål med 1 ss olivenolje, og smak til med litt salt og saft fra limen.   
  4. Bakt laksefilet: Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den så vidt er gjennomstekt, men med en svak mørkerød kjerne.
  5. Stekt sommerkål med reddiker: Skyll og kutt kålen i jevnstore båter gjennom stilkfestet. Skyll og kutt reddikene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kålen og reddikene i 3–4 minutter, og krydre med salt og pepper. Ha i 1 ss smør og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over kålen og reddikene mens de steker.   
  6. God middag!