Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones
20-30
Laktosefri

Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Epleris

jasminris
Jasminris
125 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Asiatisk agurksalat

lime
Lime
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss

Lakse-yakitori

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
grillspyd
Grillspyd
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
vårløk
Vårløk
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 789 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Yakitorispyd tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Yakitorispydene grilles raskt over direkte varme, og er ferdige på 2–3 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Epleris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Asiatisk agurksalat: Klem limen godt. Del limen i to, og press saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp  det sammen til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la salaten stå fremme til servering.  
  4. Lakse-yakitori: Del fisken i to på langs, og tre bitene på grillspydene. Legg fiskespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek fiskespydene øverst i ovnen i 4–5 minutter.  
  5. Epleris, fortsettelse: Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland eplet med den ferdigkokte risen. 
  6. Tilbehør: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat. Skyll og kutt vårløken i skiver. Server chilimajonesen, vårløken og sesamfrøene til retten.