Kjøtt- og grønnsaksboller i paprikasaus med asparges og potetmos
15-20
Glutenfri

Kjøtt- og grønnsaksboller i paprikasaus med asparges og potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Kjøttboller i paprikasaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
paprikasaus
Paprikasaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Asparges

asparges
Asparges
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 770 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å gjøre sausen mer barnevennlig, kan du kjøre sausen jevn med en stavmikser før du har kjøttbollene tilbake i stekepannen.

  1. Potetmos: Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
  2. Kjøttboller i paprikasaus: Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler.
  3. Kjøttboller i paprikasaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gyllne, og ha kjøttbollene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett paprikasausen, og kok opp (se tips). Ha kjøttbollene tilbake i stekepannen.
  4. Asparges: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt av den nederste delen av aspargesene, og kok dem i 2–3 minutter, til de er såvidt møre, men med litt tyggemotstand.
  5. Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en skål, og smak til med litt salt.
  6. God middag!