Daddel- og limeglaserte svinekjaker med pak choy, gulrøtter og jasminris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Daddel- og limeglaserte svinekjaker med pak choy, gulrøtter og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Daddel- og limeglaserte svinekjaker

lime
Lime
1 stk
daddelchutney
Daddelchutney
1 glass
mørkokte svinekjaker
Mørkokte svinekjaker
350 g

Tilbehør

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt

Pannestekte grønnsaker

gul løk
Gul løk
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 711 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Løken kan også stekes og blandes inn i den kokte risen sammen med de ristede sesamfrøene.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Daddel- og limeglaserte svinekjaker: Skyll og tørk limen. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern, og del limen i to. Bland sammen daddelchutneyen, det revne limeskallet og saften fra halvparten av limen i en kjele. Ha svinekjakene og kraften fra pakken i kjelen, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. La det hele koke på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.  
  3. Tilbehør: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over på en liten tallerken. Skyll og tørk korianderen. 
  4. Pannestekte grønnsaker: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 3 minutter. Ha i pak choyen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med salt, og vend inn litt av korianderen.
  5. Servering: Topp retten med de ristede sesamfrøene og korianderen. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.