Sitron- og persillebakt lyrfilet med hvitløkstekt blomkål og smørsaus
20-30
Glutenfri

Sitron- og persillebakt lyrfilet med hvitløkstekt blomkål og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Sitron- og persillebakt lyrfilet

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Olivenolje
1 ss

Hvitløksstekt blomkål

blomkål
Blomkål
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 539 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 37 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle tilberedningen så kan potetene og blomkålen bakes i ovn i omtrent 20 minutter ved 210 grader varmluft. Fisken kan også bakes i ovn ved samme temperatur i omtrent 10 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  3. Sitron- og persillebakt lyrfilet: Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland sammen persillen, sitronskallet, litt sitronsaft, kryddermiksen og 1 ss olivenolje i en skål. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.    
  4. Sitron- og persillebakt lyrfilet, fortsettelse: Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt salt. Ha sitronblandingen over fisken, og bak fisken i ovnen i 9–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  5. Hvitløksstekt blomkål: Del blomkålen i mindre buketter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 3–5 minutter, eller til den er gyllen og litt mør. Vend inn hvitløken mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.   
  6. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  7. God middag!