20-30
Glutenfri
Sitron- og persillebakt lyrfilet med hvitløkstekt blomkål og smørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Poteter
350 g
Sitron- og persillebakt lyrfilet
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Olivenolje
1 ss
Hvitløksstekt blomkål
Blomkål
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 539 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil forenkle tilberedningen så kan potetene og blomkålen bakes i ovn i omtrent 20 minutter ved 210 grader varmluft. Fisken kan også bakes i ovn ved samme temperatur i omtrent 10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Sitron- og persillebakt lyrfilet: Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland sammen persillen, sitronskallet, litt sitronsaft, kryddermiksen og 1 ss olivenolje i en skål. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
- Sitron- og persillebakt lyrfilet, fortsettelse: Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt salt. Ha sitronblandingen over fisken, og bak fisken i ovnen i 9–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Hvitløksstekt blomkål: Del blomkålen i mindre buketter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 3–5 minutter, eller til den er gyllen og litt mør. Vend inn hvitløken mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!