Klassisk fiskesuppe med torskefilet, purreløk, gulrot og halvgrovt brød
20-30

Klassisk fiskesuppe med torskefilet, purreløk, gulrot og halvgrovt brød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper

Klassisk fiskesuppe med torskefilet

gulrot
Gulrot
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
purre
Purre
1 stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
sitron
Sitron
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
1–2 dl

Halvgrove multibrød

halvgrove multibrød
Halvgrove multibrød (Hvete, Spelthvete)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 704 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne noe godt smør eller aioli til brødet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Skrell gulroten og poteten. Kutt gulroten i skiver og poteten i terninger. Skyll og kutt purren i tynne skiver. Skjær fisken i terninger, og krydre den med litt salt.
  3. Fiskesuppe: Smelt 1 ss smør i en kjele på lav varme, og rør inn 1 ss hvetemel. Bruk en visp, og spe på med melken og 1–2 dl vann, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i fisketerningene og purren, og la fisken trekke i suppen i 2–3 minutter.   
  4. Stek multibrødene som anvist på pakken.
  5. Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til suppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med sitronskallet.