Marokkansk gulrotsalat med rødbetefalafeler og mynteyoghurt
Vegetar

Marokkansk gulrotsalat med rødbetefalafeler og mynteyoghurt

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Regnbuegulrøtter
600 g
Grønne linser
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Mynte
½ bunt
Sitronskall
1 ss
Mynte
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Rød chili
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitronsaft
2 ss
Tyrkisk krydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
2 ss
Salt
½ ts
Rødbetefalafeler
200 g
Halvgrove multibrød
2 stk
(Hvete, Spelthvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 777 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 105 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chili etter din smak. Den hvite delen av chilien, der frøene henger fast, er spesielt sterk. Hvis du ikke liker sterk mat er det lurt å fjerne den.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og del gulrøttene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre.
 Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og finhakk mynten. Ha yoghurten i en skål, og smak til med sitronskallet, omtrent halvparten av mynten og litt salt.
 Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk hvitløken. Ha chilien og hvitløken i en blender eller beholder, og tilsett omtrent 2 ss av saften fra sitronen, 2 ss olivenolje, 2 ss vann, det tyrkiske krydderet og ½ ts salt. Kjør det hele til en jevn dressing i en blender eller med en stavmikser.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 4–5 minutter, eller til de har fått en jevn stekeskorpe.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
 Sil laken av de grønne linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og del salaten i grove biter. Vend linsene, de ferdigstekte gulrøttene, hjertesalaten, resten av mynten og halvparten av chilidressingen sammen i en salatskål. Server falafelene, multibrødene og mynteyoghurten og resten av chilidressingen til salaten. 
God middag!