Fullkornslinguine med sprøstekt parmaskinke, sjampinjong og hjemmelaget spinatsaus
20-30

Fullkornslinguine med sprøstekt parmaskinke, sjampinjong og hjemmelaget spinatsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornslinguine og brokkoli

fullkornslinguine
Fullkornslinguine (Hvete)
200 g
brokkoli
Brokkoli
½ stk

Hjemmelaget spinatsaus

spinat
Spinat
100 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
Vann
2 dl

Sprøstekt parmaskinke og sjampinjong

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
parmaskinke
Parmaskinke
1 pakke

Cherrytomater

cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 756 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Parmaskinkechips; fordel skinken på stekebrett med bakepapir, og stek dem på 200 grader varmluft i stekeovnen. Det tar omtrent 10 minutter.

  1. Fullkornslinguine og brokkoli: Kok opp en kjele med lettsaltet vann og tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. La brokkolien koke med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje. 
  2. Hjemmelaget spinatsaus: Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Ha i spinaten, og stek den i 2–3 minutter, til den har falt litt sammen. Ha på crème fraîchen, hønsebuljongen og 2 dl vann, og kok opp. Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
  3. Sprøstekt parmaskinke og sjampinjong: Rens og kutt sjampinjongen i fire. Kutt parmaskinken i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek parmaskinken i omtrent 4 minutter, eller til den er blitt litt sprø. Ha den over på en tallerken. Stek så soppen i omtrent 4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Bland parmaskinken og soppen sammen før servering. 
  4. Cherrytomater: Skyll og kutt cherrytomatene i to, og ha dem i en skål. Bland inn litt olivenolje, salt og pepper. 
  5. Servering: Topp pastaen med spinatsausen, den sprøstekte parmaskinken, sjampinjongen, brokkolien og cherrytomatene.