25-35
Bowl med sataystekt steinbitfilet, thaisalat, fullkornsris og limeyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- salt
- olje
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Thaisalat
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Limeyoghurt
Lime
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Sataystekt fisk
Steinbitfilet (Fisk)
300 g
Lime
½ stk
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
2 ss
Til servering
Koriander
½ bunt
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 714 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Fullkornsris: Kok risen etter anvisningen på pakken.
- Thaisalat: Skyll agurken og korianderen. Skrell sjalottløken og gulroten. Del agurken og gulroten på langs og kutt dem i tynne skiver på skrå. Kutt løken i tynne ringer og grovhakk halvparten av korianderen. Ha alle grønnsakene og den strimlede rødkålen i en bolle og vend inn soya- og ingefærsausen. Smak til med litt salt og ønsket mengde av chiliflakene.
- Limeyoghurt: Skyll limen. Ha yoghurten i en liten serveringsskål og riv over ønsket mengde limeskall. Smak til med litt limesaft og salt.
- Sataystekt fisk: Kutt fisken i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter, eller til den er jevnt brunet på alle sider. Krydre med litt salt og skvis over saften fra halve limen. Ha i sataysausen og skyll ut pakken med ½ dl vann. Ha vannet og 2 ss soyasaus over fisken og småkok over svak varme i 2 minutter.
- Til servering: Server den sataystekte fisken med risen og thaisalaten, og topp med resten av korianderen og peanøttene.