Bowl med sataystekt steinbitfilet, thaisalat, fullkornsris og limeyoghurt
25-35

Bowl med sataystekt steinbitfilet, thaisalat, fullkornsris og limeyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • olje

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Thaisalat

agurk
Agurk
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke

Limeyoghurt

lime
Lime
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Sataystekt fisk

steinbitfilet
Steinbitfilet (Fisk)
300 g
lime
Lime
½ stk
sataysaus uten nøtter
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
2 ss

Til servering

koriander
Koriander
½ bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 714 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Fullkornsris: Kok risen etter anvisningen på pakken. 
  2. Thaisalat: Skyll agurken og korianderen. Skrell sjalottløken og gulroten. Del agurken og gulroten på langs og kutt dem i tynne skiver på skrå. Kutt løken i tynne ringer og grovhakk halvparten av korianderen. Ha alle grønnsakene og den strimlede rødkålen i en bolle og vend inn soya- og ingefærsausen. Smak til med litt salt og ønsket mengde av chiliflakene.
  3. Limeyoghurt: Skyll limen. Ha yoghurten i en liten serveringsskål og riv over ønsket mengde limeskall. Smak til med litt limesaft og salt.   
  4. Sataystekt fisk: Kutt fisken i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter, eller til den er jevnt brunet på alle sider. Krydre med litt salt og skvis over saften fra halve limen. Ha i sataysausen og skyll ut pakken med ½ dl vann. Ha vannet og 2 ss soyasaus over fisken og småkok over svak varme i 2 minutter.  
  5. Til servering: Server den sataystekte fisken med risen og thaisalaten, og topp med resten av korianderen og peanøttene.